Гардове затвориха завода на бившия свекър на тв водещата Радост Драганова, работниците не знаят какво се случва

Гардове от столична фирма блокираха достъпа до завода за асансьори в Дупница и стотината работници в предприятието вече седмица не работят и не знаят какво се случва.

„Подобен случай имаше и през месец юни. Тогава заводът беше затворен за 4 дни, но си получихме пълните заплати. Сега сме притеснени дали изобщо ще се върнем на работните си места”, заяви пред репортер на „Струма“ работник, на когото му остават пет години до пенсиониране, и допълни:

„От една седмица заводът не работи. Дойдоха охранители от София и затвориха портала, след като си тръгнахме от работа. Казаха ни, че известно време заводът няма да работи. Днес ще потърсим Илия Златанов. Той е собственикът на фирмата, поне ние така знаем. Искаме да разберем какво става. Почти всички сме с кредити и се страхуваме как ще ги връщаме. Някои от колегите са пред пенсия, цял живот са работили това. Те къде ще ходят?!“, заяви той.

Собственикът на фирмата Илия Златанов е бивш свекър на тв водещата Радост Драганова, която беше омъжена за сина му Явор Златанов. Бащата на Радост Драганова пък е роден в Дупница. Тя е кръстена на баба си Радка, бивша учителка, вече покойница.

Както „Струма“ писа по времето на соца Асансьорният завод даваше хляб на над 500 души. След приватизацията останаха около 100-тина.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *