Гард без заплата брани дупнишката болница с риск за живота си

Котка уби смок, изпълзял в двора на общинската болница в Дупница.

Зрелищната сцена се разиграла в събота пред очите на лекари и санитари. Някой от тях е пуснал видеоклип как безстрашната котка умъртвява влечугото, което е било дълго около 1,30 м.

Уплашен да не би смокът да успее да се изплъзне от лапите на котарака, някой е позвънил на тел. 112. Докато пристигнат огнеборци, котаракът убил влечугото със собствени сили и започнал да го ръфа. Огнеборците пристигнали, въоръжени с прът и кука, за да хванат смока, но това така и не се наложило. Взели го от лапите на котарака и го изхвърлили в контейнера.

Личният лекар от с. Джерман д-р Стоил Стоилов е бил свидетел на случката, пред репортер на „Струма“ той разказа: „Бях дежурен в спешен кабинет към болницата. Преглеждах пациент и чух, че се крещи в двора. Пациентът не беше в тежко състояние, оставих го за малко и отидох да видя какво става и защо е тази врява. На двора се водеше неравна битка – коте удряше с лапи смок, дълъг около 1,30 м. Откъде намираше тази сила котаракът, като го удряше с лапата, и смокът се претърколваше няколко пъти. След няколко последователни удара влечугото беше умъртвено. Смокът е излязъл от градинката зад сградата на болницата и се е препичал пред входа на ортопедия“, разказа д-р Стоилов.

Вчера от общината бяха изпратили работници, които почистиха тревата и храстите зад сградата на болницата. Зелената площ не е поддържана от години, бяха избуяли храсти и трева от проливните дъждове през последния месец.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *