Гард в община Благоевград окървавен след екшън с бивш работник в Социалния патронаж

Специалистът по видеонаблюдение към звеното за охрана на община Благоевград Георги Марков е нападнат и бит вчера от безработен гражданин. Екшънът се разигра около 3 ч. след обяд, а нападателят Лозен Андонов е бивш работник  в Социалния патронаж, назначен по програма през януари и освободен след изтичане на програмата. Той  многократно е настоявал за среща с кмета, обяснявайки, че иска да говори с него да му намерят работа, съобщиха запознати с казуса. Преди 2 седмици пак опитал да си търси работа от градоначалника, но се разминало само с крясъци и закани. Вчера майка му Вергиния била записана за прием при зам. кмета по хуманитаринте дейности Василиса Павлова и синът й я придружил. Жената се качила на втория етаж и Лозен тръгнал да я търси. На партера Г. Марков му направил забележка, че е без маска, но до съществен конфликт не се стигнало. Минути по-късно охранителят засякъл повторно Лозен Андонов по етажите без маска и го спрял с въпроси накъде е тръгнал и има ли пропуск.

„Ти какъв си, бе“, попитал го Лозен, и докато Марков му отговорял, че е от охраната, получил силен удар в главата. Неочакваното нападение съборило специалиста по видеонаблюдението на земята и тъй като случката се разиграла до стълбите, Марков  се затъркалял надолу. Младият мъж се възползвал от беззащитната поза на жертвата си, връхлетял отгоре му и продължил да го налага. Свидетели на екшъна станали няколко общински служители, в това число и зам. кметът В. Павлова, която в този момент изпращала майката на нападателя от кабинета си. Полицията веднага се отзовала на подадения сигнал, Лозен Андонов бе отведен с патрулната кола, а пострадалият Г. Марков бе закаран от колегите си в Спешен център, където са  зашити раните му.

Г. Марков е бивш полицай и бе назначен като шеф на видеонаблюдението много скоро след кметските избори.

Срещу Лозен Андонов е имало и производство за домашно насилие. Преди 6 г. по сигнал на него и майка му Интерпол пусна за издирване детето му, тогава 8- годишно момченце. По това време бащата бил шофьор на линейка. Жената, с която живеел на семейни начала, му оставила рожбата им и заминала да работи в Лондон, но след няколко години се върнала и взела сина си чрез съда, като без неговото разрешение извела детето в чужбина.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *