Гастарбайтери в Америка, Англия, Италия и Германия разтресоха с хора Джерманските пирамиди на традиционния есенен курбан в родното си село

Джерманци, гастарбайтери в Америка, Англия, Италия и Германия, се прибраха в родното си село за традиционния есенен курбан, който от четири години се провежда всяка последна събота на месец септември.

Тази година вкусния овчи курбана сготвиха Стойчо Фролошки и помощникът му Светослав Димитров от джерманския футболен клуб „Ботев“, а отец Кирил го освети и отслужи водосвет за здраве.

Жените от селото пък нагостиха празнуващите с вкусни домашни баници, погачи, солена торта, кебапчета и кюфтета, имаше и торта.

Курбана уважиха кметът на село Джерман Ангел Цветков и общинският съветник д-р Александър Паризов, който е завеждащ психиатрично отделение в Дупница.

За курбана от Англия се прибра Георги Иванов, който е на гурбет с приятелката си. Той беше в компанията на приятелското семейство Галя и Красимир Атанасови. Специално за празника в селото се прибра и студентът в Германия Христо Андонов, син на известния дупнишки общественик Йордан Андонов. Компания му правеше приятелката му Катрин, внучка на собственичката на хранителен магазин Катя Димитрова.

С жива музика и кръшни хора  празнуващите разлюляха и Джерманските пирамиди.

Най-много селфита с приятели си направи Александър Паризов-младши. За най-голям игрохорец бе признат футболистът на ФК „Ботев“ /Джерман/ Жоро Велинов, който е и професионален танцьор, бил е част от ансамбъл „Българе“. На хорото се хвана и вратарят на отбора Бойко Ангелов.

Сиртакито поведе червената активистка Даниела Цветкова.

Най-веселите компании бяха на Мартин Харамлийски, Радослав Равенски и Румен Цървишки, Георги Манев и Кристиян Равенски, Борислав Андонов, домоуправителя Иван Китов и приятелката му Йорданка. На празника се веселиха читалищната секретарка Виктория Минева и съпругът й Ники, които бяха и рожденици същия ден, Георги Давков и Борислав Тасков със съпругата си Вени. Майсторът на газови уредби Димитър Стоев и дъщеря му Йоана също показаха завидни танцови умения на дансинга.

ДЕНИ МИЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *