Гастарбайтери от Крупник събраха цяло село, близки и приятели на стадиона на първо ретро парти, амбицирани са догодина да повторят

Гастарбайтери от симитлийското село Крупник организираха мащабно музикално ретро диско рок парти на стадиона, което събра към 1000 души -цялото село плюс приятели и близки. Двигатели на събитието били Еленко Лазаров и Александър Равначки, които от години живеят със семействата си в Лондон и се прибират основно за Коледа и за лятна ваканция. Преди половин година зимна сбирка в местния ресторант „Крупа“ прераснала в паметна дискотека с много танци и основно българска ретро музика от младежките години на присъстващите. Тогава гастарбайтерите си обещали да повторят купона през лятото, но на открито, за да може да се съберат повече хора. Предварителната организация била солидна, на стадиона наредили маси и пейки, две скари да бълват мезе за гладните, ангажирали DJ и светлинно шоу на дупнишка фирма, което наистина впечатли присъстващите. Гастарбайтери в Англия, Италия и Испания, които в момента са за ваканция в Крупник, събрали помежду си пари за финансиране на партито, включила се и община Симитли. Кметицата Ваня Чакалска пък се погрижила за охраната. „За щастие полицаите нямаха работа, тъй като партито беше с много високо ниво на организация. Наистина се впечатлих от чистотата, навсякъде имаше поставени торби за боклук и пепелници, които явно се използваха от всички и на следващия ден стадионът беше в отлично състояние, без какъвто и да е боклук”, отбеляза  кметицата на Крупник.

Най-щастливи на партито бяха децата, които цяла вечер тичаха на воля, а купонът влезе в разгара си след полунощ, когато всички се бяха наговорили и се отдадоха на музиката и танците.

Инициаторите отчетоха първия опит за ретро музикално парти на крупнишкия стадион като успешен и са амбицирани да го повторят догодина. Голяма част от тях няма да могат да останат за традиционния младежки събор в селото, който събира крупничани всяка последна събота на август.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *