Гастарбайтер в САЩ се прибра след 7 г. и възкликна изумен: За две седмици в Дупница видях толкова скъпи коли, колкото не съм виждал в Денвър, а народът е обеднял повече!

„За две седмици престой в Дупница видях толкова скъпи и модерни коли, колкото не съм виждал в Денвър, а народът е станал по-беден”, това стряскащо заключение направи 42-г. Даниел Манчев, който от 7 години не се е връщал от САЩ в родния си град. За рождения си ден той събра останалите му 10-ина приятели от Дупница, а малко след купона отлетя обратно за Денвър, щата Колорадо, където работи като шофьор на ТИР към американските пощи. Заминал на работа в САЩ преди 16 г., което било един вид сбъдване на детската му мечта. Преди да се върне обратно, той разказа накратко личната си история пред „Струма“:

“От 1994 г. до 2002 г. чаках да ми издадат виза за САЩ. През това време работих в жепето. Щом получих документа, веднага отлетях за Денвър и започнах работа като чистач на магазини.Тук съм от десетина дни,  но бързам да се върна в Денвър. В Дупница нищо не ме задържа, а там вече се чувствам вкъщи. За престоя ми от две седмици в града видях токлокова скъпи и модерни коли, колкото не съм виждал в Денвър, а в същото време народът е станал по-беден. По-голяма част от хората в Дупница са бедни. Едва 10% са по-заможни. Няма да се върна да живея в България. Ще си идвам по време на отпуски, но да живея тук – не!”, категоричен е Даниел Манчев. Споделя, че в момента няма жена до себе. Не желае да се обвързва за постоянно с американка, има намерение да си търси жена от България и ще я заведе в Денвър да живеят заедно. Това е новата му мечта.

Той изрази съжаление, че от многото приятели, които имал, преди да замине в САЩ, сега са останали верни около десетина души, повечето от които е поканил на рождения си ден.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *