Гастарбайтер в Чикаго се върна от гурбет, започна строеж на къща за гости

Гастарбайтер в Чикаго се върна за великденските празници в родното си село Ресилово, община Сапарева баня, и направи първа копка в къща за гости.

50-г. Валери Върголомов и съпругата му Райна са решили да вложат част от спестяванията си в три къщички за гости, които ще са по американски образец. Вчера на празника Цветница беше направена първа копка на строежа с освет и много гости. Майката на Валери – Ружа, от дълги години се грижи за църквата в селото.

Валери и Райна Върголомови заминали за Америка преди 16 г., заселили се в Чикаго заедно с двете си деца, които вече са семейни и имат наследници.

Още преди да замине за САЩ, Валери имал страст към автомобилите. В Чикаго отворил автосервиз, от който печели добре. Мечтае след някоя година да се върне в родното си село Ресилово и да се занимава с хотелиерство. Затова отсега подготвя бизнеса си, като се върне окончателно от Чикаго, къщичките за гости ще са готови.

Валери Върголомов строи върху имот на съпругата си Райна, която също е от Ресилово, тя е зълва на кметицата на селото Силвия Гладникова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *