Гастарбайтер, собственик на емблематично черно такси в Англия, провокира второкласниците в благоевградското IV ОУ да учат таблицата за умножение, слизайки и качвайки се по стълбите

Иновативен начин за изучаване на таблицата за умножение въведоха в благоевградското IV ОУ „Димчо Дебелянов“. Таблицата е изобразена в бели, лилави и сини колонки върху стълбите на училищната сграда. Така, слизайки, качвайки се или просто минавайки по коридора, учениците виждат цифрите и могат да се учат и да умножават в движение.

Нововъведението е дело на възпитаника на IV ОУ Васил Божков Багашки, който е от благоевградския квартал „Грамада“, а понастоящем живее в Англия. Един ден по време на лятната ваканция той дошъл в родното училище и споделил идеята си с директора Илиян Чапкънов. Васил наел фирма и направил дарение, така че „украсата“ на стълбите излязла безплатно за школото.

Най-ентусиазирани от нестандартния математически подход са второкласниците. Те, както е известно, са първият випуск /заедно със шестокласниците/, тръгнали изцяло по новите учебни програми. „Изобразяването на таблицата по този начин определено привлича погледите отдалеч и е много приятна изненада. Със сигурност ще бъде интересно за децата”, коментира класната на 2 „б“ Тони Панайотова. Тя разясни, че в момента второкласниците правят преговор на материала от 1 клас /събиране и изваждане до 100/ и след Нова година започват изучаването на таблицата.

Любопитното е, че наред с цифрите Васил е разкрасил и стените на любимото си училище, което е пред отбелязването на 120-годишнината от създаването си. Още при влизането в сградата на очи се набиват думи /в азбучните кътове/ като „уважение”, „толерантност”, „родолюбие”, разположени на стълбите към първия етаж, а отгоре грее надпис „Със знание по пътя към мечтите!”.

Васил Багашки е в Англия от 10 г., той е собственик на едно от емблематичните черни таксита. 3 г. му отнело обучението, за да получи лиценз за такситата, които са на специална почит в Англия.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. и

    В СУИЧЕ също е направено това нововъведение – чудесна идея, без значение който и да е направил първи тази стълбищна декорация.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *