Гастроентерологичното отделение на благоевградската болница отваря врати в края на седмицата

Гастроентерологичното отделение на благоевградската болница, което бе затворено заради пациентка с коронавирус, ще отвори врати в края на седмицата. Вчера са взети проби от медицинския персонал за PCR тест, а резултатите се очакват да станат известни най-рано днес. Дотогава нови пациенти няма да се приемат.

Пациентката с коронаинфекция бе установена на 5 май и преместена в инфекциозно отделение, а на 6 май проби не са вземани, тъй като беше почивен ден. В момента в инфекциозното отделение са хоспитализирани за лечение 8 пациенти.

Изписан е служителят на ТЕЛК, който беше приет преди 2 седмици с Ковид-19. Той и съпругата му, която е деловодител в следствения отдел към Окръжна прокуратура, първоначално бяха приети във вътрешното отделение на болница ПУЛС. Двамата бяха преместени в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград. Вътрешното отделение на частната болница бе временно затворено и дезинфекцирано, медиците бяха изследвани за коронавирус и резултатите им бяха отрицателни. Нямаше заразени медици и във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград, което бе затворено заради положителната проба на шофьора на кмета на Симитли.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *