Гастроентерологът д-р Р. Петков прибави още една диплома към лекарската

Гастроентерологът и специалист по вътрешни болести в благоевградската болница д-р Румен Петков стана здравен мениджър. Той защити успешно още една специалност през изминалата седмица – с отличен успех завърши обучението си в Стопанска академия “Д. Ценов” – Свищов и вече получи първите поздрави от колегите си в МБАЛ – Благоевград.
Д-р Петков работи в болницата вече четвърти месец и е ценен кадър. 45-годишният специалист сподели, че в страните с високоразвити икономики “ученето през целия живот” е важен стимул и фактор за по-голяма конкурентоспособност и по-високи доходи.
За разлика от тях, в България интересът към повишаване на образованието и усъвършенстване на професионалните умения все още не е наложен.
Д-р Петков е завършил Медицински университет в Плевен, 10 години е работил в гастродиагностичното отделение в МУ – Плевен, а от 2009 година – в Многопрофилната болница в Русе като гастроентеролог, две години е бил началник на Трето терапевтично отделение по гастроентерология и хематология в МБАЛ – Русе и продължава да повишава квалификацията си.
СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *