Гаф! Половин година след ареста на Спас от Кочериново, МВР го обяви за задържан

Повече от половин година, след като Спас Василев от Кочериново беше задържан, МВР съобщи на медиите затова. „Актуално” прессъобщение, в което вътрешното министерство се похвали, че е установило 34-годишен измамник, продавал фиктивни самолетни билети в интернет беше разпространено днес. От Софийската районна прокуратура обаче обясниха, че разкритията на МВР са за добре познатия ни Спас Василев, който се представяше за Александър Николов в социалните мрежи и измами десетки хора. Малка подробност е и, че Василев е в ареста от май месец, а според прессъобщението на вътрешното министерство срокът му за задържане тепърва бил удължен на 72 часа.

Спас Василев от Кочериново стана известен с измамите за продажба на самолетни билети във Фейсбук. Всъщност той беше популярен още преди това, но с името Александър Николов и лицето и снимките на случаен французин. Мъжът се представяше за служител в различни самолетни компании и беше предлагал на приятелите си във фейсбук билети на намалена цена.

Междувременно се изказваше и по всякакви социални и политически теми, качваше  свои снимки от различни дестинации и дори беше гост автор в сайта Webcafe. Преди три години мнимият Александър дори се включи на живо в ефира на БНТ.

Представилият се за Николов печели доверието на стотици хора, сред които бивши и действащи политици, журналисти и други публични личности. След години активно присъствие в социалната мрежа успява да измъкне хиляди левове от свои фейсбук приятели. За измамите стана ясно на 12 октомври миналата година. Ден по-късно Василев беше задържан. След пълни самопризнания той получи и присъда по едно от делата си, за измамването на няколко от жертвите си. МВР обаче установи кой е този 34-годишен мъж чак днес.

С прессъобщение до медиите вътрешното министерство уведоми, че същият този мъж е разкрит след предприетите съвместни действия на ГДБОП и ГДНП. Голямото разследване обаче се оказва се е случило, докато Василев е бил в ареста, защото от прокуратурата съобщиха за Дарик, че задържаният е там още от май, когато е започнало досъдебното му производство за измамата на други няколко души.

След като МВР изпрати и публикува на сайта си съобщението, в което разказва за 34-годишен измамник, продавал фиктивни самолетни билети, който е бил задържан за 72 часа и след като няколко медии публикуваха случая като нов и дори го обвързаха с този на Спас Василев, стана ясно, че всъщност неизвестния в съобщението човек е онзи, който стои в ареста повече от половин година, съобщава Дарик. Така информацията за разследването, след което измамникът е бил установен, се промени, като в него се добави дребната подробност, че човекът е бил задържан преди година.

Информацията на прокуратурата и МВР, обаче, все още не съвпада. Според едните Василев е бил задържан преди година, а според другите, той е в ареста от май месец.
Въпреки „леките” разминавания, от МВР не смятат, че има проблем в това да пускат информация за задържан човек повече от 6 месеца по-късно, а от прокуратурата коментираха, че по случая няма нищо ново и не разбират защо прессъобщението се появява точно сега.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *