Гаф с оферти отстрани фирма от конкурс! „Растер юг“ ООД ще ремонтира ІІІ ОУ „Д. Талев“ в Благоевград

Две оферти за участие в обществена поръчка на община Благоевград е депозирала русенската фирма „Мик Билд Русе“ ЕООД със собственик Марийка Кирчева. Дружеството бе сред кандидатите да ремонтират фасадата на сградата на бившето училище в благоевградското село Покровник, в което сега се намира детската градина. Общо 7 оферти бяха внесени в кметството за изпълнение на строителните дейности на прогнозна стойност 20 500 лв. без ДДС, като „Мик Билд Русе“ ЕООД представила първата си още на 23 април, а втората – на 15 май т.г. Председателят на комисията Ива Цветанова показа абсолютно еднаквите пликове на русенското дружество и обяви, че чл. 101 от Закона за обществените поръчки допуска участието на фирмите само с една оферта, и на основание чл. 107, ал. 5 от ЗОТ го отстрани от процедурата. Останалите участници в поръчката са симитлийската фирма

„Александров-А“ ООД с управител Петър Александров, „РКЕМ Груп“ ЕООД на Райна Янчова с регистрация в Сапарева баня, самоковското дружество „Данаила Билд“ ЕООД със собственик Данаила Тодорова, ЕТ „Мони-8-Методи Георгиев“ с регистрация в Самоков и „Ремонт П Строй“ ЕООД, също самоковска, собственост на Снежана Петрова.

Ценовите оферти ще се отворят след преценка дали фирмите отговарят на техническите изисквания на възложителя.

Ясни са вече резултатите и от конкурса за изпълнител на мащабния ремонт по спечелен от общината европроект на сградата и двора на ІІІ Основно училище „Д. Талев“, в който след две неуспешни поръчки бяха поканени да участват 3 фирми. С най-висока оценка по всички показатели и 100 т. на първо място комисията класира „Растер юг“ ООД, чиято ценова оферта е 448 368,16 лв. с ДДС. Втора в класацията остава „Вантроник“ ЕООД  и на трето място с 98,79 точки е „ДК Благоевград“ ЕООД.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *