ГДБОП и прокуратурата влязоха в БАБХ-Бургас

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и спецпрокуратурата окупираха сградата на Агенцията по храните в Бургас.

В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи. Причините за проверката все още не се съобщават. Директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев е изключил телефона си.
Пред “Дарик”, служители на Агенцията по храните коментираха, че разследващите са влезли в сградата рано тази сутрин – около 7:30 часа. Веднага след това е започнало претърсване на всички кабинети. 
В 10:20 часа, трима инспектори на БАБХ-Бургас напуснаха сградата на агенцията. Останалите служители изчакват на място приключването на претърсванията. 

В 10:30 часа, директорът на местната агенция по храните беше доведен до работното си място под цивилна охрана с пилотна кола на Жандармерията. Георги Митев е общински съветник и областен лидер на СДС, оглавявава агенцията в Бургас от 2014 година. По неофициална информация,, е бил задържан още снощи. 

Припомняме, че преди месец началник на отдел в БАБХ – Бургас беше отстранен от длъжност, а през 2017 година двама инспектори бяха задържани за взет подкуп от 500 лева. 
Автомобили на Жандармерията са блокирали и паркинга на съседната жилищна кооперация. Живущите в нея не могат да извадят колите си. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *