HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГДБОП, НАП и Агенция “Митници” налазиха бензиностанции в Югозапада

Обекти за търговия с енергийни продукти са проверени в хода на предприети съвместни действия на МВР, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, НАП и Агенция “Митници”.

Действията са координирани от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП-МВР.

В резултат на предприетата организация и координирани действия, осъществени от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП, в периода 08-09 юни, са извършени специализирани проверки на 21 обекта за търговия с енергийни продукти, разположени на територията на град София и областите София, Пловдив, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград, Хасково, Сливен и Видин. Контролните действия са обезпечени от служители на Столичната и областни дирекции на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“.

В хода на проверките на две бензиностанции, разположени на територията на столицата, е установена липса на средства за измерване, при което за продаденото и полученото гориво не постъпва информация към приходните органи. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234в от НК по описа на 09 РУ – СДВР, от данъчните власти е наложено обезпечение на цялото налично гориво.
Контролните органи са съставили 24 акта за установени административни нарушения, издали са 3 протокола за задължително предписание и 14 писмени разпореждания. Във връзка с данъчни задължения е наложен запор на около 42 000 литра енергийни продукти и са иззети над 11000 лв. оборотни средства от обектите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *