ГДБОП разби група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

При спецакция на ГДБОП е разбита престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщава Нова ТВ. Повдигнати са обвинения на трима души.  

В действията по разследването са се включили служители на регионалните дирекции на БОП в Пловдив, Пазарджик и Смолян. Те са извършени под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на оперативните действия са установени участниците в схемата – двама мъже на 27 и 42-годишна възраст и жена на 28 години. Според първоначалната информация, 42-годишният мъж е осъждан, имал е ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленгра. Другите двама работили в хотели и намирали клиенти за предлаганата „услуга“. Групата е действала на територията на областите Пловдив и Хасково.

Тримата участници в групата са задържани в Свиленград за 24 часа. След това на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Пред съдията са разпитани и част от пострадалите момичета. Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата. Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава от служители на БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *