ГДБОП спипаха учителка да внася хероин в затворническото училище в Бобов дол

Служители на ГДБОП хванаха с дрога в затвора в Бобов дол учителката в затворническото средно училище Надка Стоянова, на 60 г. Жената е наблюдавана от специализираните органи и е задържана с 12 г хероин в затвора.

Спецслужбите се усъмнили, че учителката, която ограмотява лишените от свобода, внася наркотици. Бил прихванат разговор между нея и затворник, който излежавал тежка присъда и бил неин ученик.

Стоянова е задържана за 24 часа преди 2 дни. Срещу нея е образувано досъдебно производство за разпространение на дрога, което се наказва с глоба и затвор.

Преди да започне работа в средното училище в затвора, което носи името на създателя на Рибния буквар д-Петър Берон, педагожката Надка Стоянова е работила в ОУ “Никола Вапцаров” в миньорския град. След като се отваря затворническото училище, тя се премества на работа в него. В средното училище се обучават около 170 лишени от свобода от 1 до 12 клас.

Директорката на училището заяви по телефона пред репортер на “Струма”, че Надка Стоянова е отстранена от работа и в момента тече процедура за уволнението й. Учителката няма да може да работи повече в затвора след провинението й.

Няколко дни преди да бъде задържана Стоянова служители на затвора откриха дрога у жена от кюстендилското с. Слокошница, пристигнала на свиждане на свой близък затворник.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *