Топ теми

Генералният консул на САЩ в Екатеринбург напусна Русия

Генералният консул на САЩ в Екатеринбург Ейми Стороу напусна Русия. Уралското консулство спря работата си, предаде Би Би Си.

В обръщението си Стороу изрази надежда, че работата на Генералното консулство на САЩ в Екатеринбург скоро ще се възобнови изцяло. “Генералното консулство на САЩ в Екатеринбург от 27 години свързва Урал и Западен Сибир със Съединените щати, предоставя визи и услуги за американски граждани, провежда събития за изучаване на английски език, семинари за предприемачи и програми за обмен. Нашият екип има искрен интерес към хората, живеещи в този регион, и отношенията, които създадохме през годините, са в основата на двустранните връзки “, написа посланикът в своя Instagram.

По-рано прекратяването на работата беше обявено в консулството във Владивосток. Плановете за закриване на тези две дипломатически мисии бяха обсъдени миналата година, по време на администрацията на Доналд Тръмп. Това решение се дължи на въведените през 2017 г. ограничения върху броя на американските дипломати, които имат право да работят в Русия.

От 12 май посолството на САЩ в Москва прекрати издаването на визи освен при екстремни случаи.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *