Ген. Венцислав Мутафчийски: Имаме 3 седмици до третата вълна

Въпросите кога и как ще разхлабваме други мерки, биха звучали неиздържано, предупреди журналистите председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

“Никога не съм твърдял, че финансите са безопасни”, подчерта той, като отбеляза хората да бъдат внимателни. И добави, че има редица сигнали от граждани, притеснени от онова, което се случва в моловете и ски курортите. Затова призова за повече отровност от страна на собствениците на тези места, за да не се допуска прекомерно струпване на хора.

“Още към края на миналата седмица и началото на тази чувствахме, че се случва нещо в болниците. Направихме проучване във ВМА, оказа се, че само за понеделник сме приели 13 души за един ден. Толкова болни сме приемали за седмица. Въпреки че може да е изолиран случай, в нас възникна тревога. Цифрите доказват, че има “събуждане” в столицата, категорично в Кюстендил и в някои други области”, каза още ген. Мутафчийски, като призова медицинските директори да затегнат редиците “и да се подготвят за това, което ни очаква”.

„Сценариите, показват, че за около седем седмици сме достигнали върха във втората вълна. Едва ли обаче сега имаме седем седмици, най-вероятно имаме три”, категоричен беше началникът на щаба.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *