Ген. Кирчо Киров: Ние НЕ сме подготвени за терористични заплахи

“Нашето общество не е подготвено за терористични заплахи. Стана атентат в Русия и започнахме да говорим как е при нас. Преди това говорихме, когато бяха атентатите в Брюксел, Париж, Ница. У нас пак се случи същото. Ние подхождаме кампанийно. Скачаме от проблем на проблем, от въпрос на въпрос”, каза бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров в предаването “Още от деня” на БНТ.

“Ние нямаме нужда от терористични актове. Всяка година загиват по 900 души на пътищата. Сега в цялата полиция е на крак и няма да се случат в Москва и Лененград. За терористите от ИД ние сме същата Европа”, обясни проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР.  Според него, руските служби си вършат много добре работата. “Защото в метро при такъв атентат загинаха само 14 души. Руснаците имат много добре подготовка. Това е накарало машиниста да не спре веднага. Няма нито един смачкан човек. Хората са подготвени и не е имало паника”, поясни проф. Радулов.

“Русия е най-голямата европейската държава по отношение на своето мюсюлманско малцинство. Там живеят над 22 млн. мюсюлмани и те са от всички клонове на исляма. Тя е най-застрашената от тероризъм страна в света. Безспорно това е терористичен акт по всички признаци. И той е планиран с дълбока политическа окраска. Извършва се в Санкт Петербург, който е роден град на президента Путин, и той в момента се намираше там. Свидетели сме на нещо, което тепърва ще се продължи да се развива. От бойните полета на Сирия и Ирак постепенно се завръщат хора, много добре подготвени да извършват терористичните актове”, ,уточни Кирчо Киров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *