Ген. Мутафчийски: Нищо не е свършило

Не трябва да се сваля бдителността, въпреки добрите тенденции. Това заяви началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски на седмичния брифинг на здравните власти.

Според него все още има риск здравната система да бъде пренатоварена за много кратък период. „Затова във връзка с настъпващите празници бдителността трябва да бъде повишена. Нищо не е свършило“. Това заяви още Мутафчийски. По думите му, летният сезон не е гаранция, че заболеваемостта ще намалее: „През летния сезон в цялото Южно полукълбо пандемията си се развиваше с доста сериозни размери, не би трябвало да се успокояваме с това, че идва лятото“.

„Надеждата е във ваксината, което е безспорно“, категоричен беше Мутафчийски. „Онзи ден Великобритания имаше само четирима души починали. Ние имахме над 200 тогава. Това е достатъчно показателно за какво говорим. Те имат няколко десетки милиони ваксинирани“. Мутафчийски даде пример и с Израел, където има нула новозаразени и нула нови смъртни случаи: „Това е достатъчно сериозен аргумент за ползата от ваксинацията. Знаете какъв пример дадоха те на света“. Не бива да се забравя и дисциплината, допълни Мутафчийски.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *