Георги Терзийски, АПИ: Дали сме възможност на всички общини да заявят участъци, които да бъдат освободени от винетни такси

Дали сме възможност на всички общини да заявят своите желания за участъци, които да бъдат освободени от винетни такси. Това каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Камерите имат различен режим на действие – винетка, тол, тол и винетка и само мониторинг на движението. Имам информация от Националното тол управление, че за тези участъци, които са обект на преговори, нито един генериран фиш няма от 17-ти до днес“, посочи Терзийски.

По думите му в тези участъци около София в момента не се генерират фишове за глоби. „Не се очакваше хората да имат винетка, а автоматичното правоприлагане отчита кой автомобил има винетка, но генерирането на фиш и глоба е друг процес и той е свързан и с разговорите, които водихме със Столична община. Няма разлика от къде е автомобилът. На конкретния участък той не е нарушител.

Отново заявих, че това е сложен процес. Има напрежение и това не може да се отрече. Премиерът е в правото си да даде такава оценка“, добави той.

„Вчера проведох лични срещи и разговори по телефона с кметове от тези населени места, чиито участъци са уточнени от Столична община и няма да подлежат на винетна такса. Говорих с кметовете на Бистрица, Панчарево и Банкя, за да успокоят хората, че няма да бъдат глобявани“, каза още той.

„Дали сме възможност не само на Столична община, а на всички общини да заявят своите желания за участъци, които да бъдат освободени от винетни такси. Но след като те поемат ангажимента за поддръжката на тези участъци. АПИ ще поддържа тези участъци и те няма да бъдат извадени от републиканската пътна мрежа, но разходите за тях ще бъдат поети от тази община, съгласно споразумението, което ще подпишем с тази Община, която се съгласи на тези условия след решението на Министерски съвет за изваждането на тези участъци“, посочи Терзийски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *