„Геосервизинженеринг” АД готова да сондира в с. Бистрица за минерална вода срещу 646 000 лв.

Комисия от община Дупница, назначена със заповед на кмета инж. Методи Чимев, проведе вчера второто си заседание по обществената поръчка за сондаж на минерална вода в село Бистрица. Документи бе подала една специализирана фирма “Геосервизинженеринг” АД, чиято документация бе проверена и бяха допуснати до втория етап – ценови оферти. Точно в 10,30 часа електронната система, с която от миналата година се провеждат процедурите, отвори ценовото предложение на кандидата, 646 000 лв. е офертата му.

Комисията ще се произнесе в срок с решението.

Ако офертата бъде приета, фирмата има 200 календарни дни, считано от датата на подписване, да проведе необходимите дейности по сондажа.

След повече от 2 години проучвания в Бистрица бе установено наличието на минерална вода около 60-63 градуса на 1200 метра, а дебитът, който са си поставили общинското ръководство за цел да бъде “уловен”, е между 20-25 л/сек., което ще надхвърля два пъти и повече общия дебит в курорта Сапарева баня. Проучванията на екипа, воден от проф. Щерев, доведоха до повишаване на цените на имоти в селото, а вече има и няколко проекти за изграждане къщи за гости, затворени комплекси с бунгала и басейни, къмпинги и други. В момента в селото има едва няколко къщи за гости, които са почти целогодишно заети.

Развитието на балнео- и спа туризъм е сред основните приоритети на общинското ръководство.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *