ГЕРБ залага на досегашните кметове в Разлог и селата, нямат яснота само за Горно Драглище, в Баня обсъждат М. Първанова срещу червената М. Юрганчева

Кметът на община Разлог Красимир Герчев ще се кандидатира за нов мандат на предстоящите местни избори през есента, ако получи подкрепата на съпартийците си. Това обяви лично настоящият градоначалник и сподели, че има доста неща, които е започнал заедно с екипа си и трябва да бъдат довършени. 

„Цветан Цветанов два пъти депозира подкрепата си към мен и ако получа и партийна подкрепа, не виждам пречка да не се кандидатирам. Ако бъда номиниран на номинационните събрания, естествено, ще приема”, коментира Красимир Герчев.

ГЕРБ е готова на 99% с кандидатите си за кметове и по другите населени места в общината. По селата досегашните управници са сигурни номинации за кметските избори през есента. За Бачево – Росица Чатлабашева, за Долно Драглище – Лиляна Боянова, Елешница – Сашо Мицин, Добърско – Илиан Джунев, и Годлево – Величка Алуминова. ГЕРБ има почти сигурен кандидат за село Баня – единственото населено място в общината, което се управлява от червената М. Юрганчева, която почти е сигурно, че пак ще се кандидатира. Засега от ГЕРБ са се спрели на Магда Първанова, която е служител в местен хотел. 

Засега ГЕРБ няма яснота единствено за Горно Драглище, където досегашната кметица Елена Мущрина се отказва и няма намерение да се кандидатира за трети мандат. Пред репортер на „Струма” тя сподели, че изборът й е личен. След изтичане на мандата й тя ще се върне към предишната си работа като педагог  дефектолог в помощното училище за деца със специални образователни потребности в съседното село Долно Драглище. Мущрина сподели, че през всичките години на кметуване винаги й е липсвала работата с деца. 

 От другите партии все още не се коментират никакви кандидатури. От БСП са категорични, че все още не е мислено за кметските избори. Те ще дойдат на дневен ред, след като минат тези за Европарламент. Интересен е фактът, че дори не се спрягат имена и от местните. На предишните избори партията заложи на бившия шеф на ВиК Пламен Ботев.

Не се спрягат имена и за кандидат-кметове от реформаторите, които на предишните избори заложиха на общинския съветник  адвокат Иван Димитров.

Местните не изключват за предстоящите избори да се стигне до регистрация на нови сдружения, които да влязат в политическия живот на Разлог. Упорито се коментира, че такава стъпка ще направи бившият кмет Любен Татарски, който също не е обявил нищо официално. Мненията на хората в тази посока са разнопосочни. Едни смятат тази стъпка за абсурдна, а други, че дори и да регистрира ново сдружение, то ще излезе най-вероятно само със своя листа за общински съветници, без кметска кандидатура.

ЕКИП „СТРУМА” 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *