ГЕРБ и ОП напуснаха залата заради датата 9 септември

Датата 9 септември стана отново повод за размяна на остри декларации между червената опозиция и управляващите. 

Първи на трибуната застана социалистът Александър Симов. Думите му, че днес се навършват 76 години от промяната на 9 септември обаче предизвика реакцията на мнозинството и ГЕРБ и “Обединени патриоти” напуснаха залата, предаде Дарик.

Според Симов сега било модерно да се говори лошо за 9 септември, но той нямало да го направи. По думите му на тази дата се случва социално усилие и това е порив за един друг възможен свят. 

“Въпреки всички критики срещу демократичния преход, през последните 30 г. беше прекратена практиката за политическо насилие върху народа”, отвърна му в декларация от името на ГЕРБ Тома Биков.

“9 септември е урок за всички български политици и за тези, които трябва да отстояват националния интерес. На датата няма извършена революция. Народът не участва в преврата, който е направен от външни фактори. Народът не избра кого да го управлява на 9 септември, той беше преместен силово в съвсем друго поле и 45 години трябаше да изтърпи да бъде там, където не му е мястото”, отсече Биков.

Декларацията на БСП разгневи и депутата от “Обединени патриоти” Милен Михов. Той посочи, че декларацията на левицата е грубо, брутално използване на историята за политически цели. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *