ГЕРБ настояха за мажоритарен вот, Тошко Йорданов предложи работа на Ангелкова

От ГЕРБ настояха да се приеме идеята им за можоритарен вот и дори предложиха районирането, извършено от “Шоуто на Слави” при предлагането на референдума през 2016 г. Николина Ангелова поиска от “Има такъв народ” не думи, а дела.

Ива Митева заяви, че няма да се поддават на популизъм. Този популизъм не на нас, госпожо Караянчева, обърна се тя към заместник-председателя на ГЕРБ. Днес депутатите се заеха с промените в Изборния кодекс.

Тошко Йорданов взе думата, като заяви, че ще обясни простичко и точно позицията на партията, която представлява. ИТН не са се отказали от мажоритарното гласуване, но първо трябва да се промени Изборният кодекс, за да се гарантира честен вот при едни предсрочни избори. Животът на този парламента може да е дълъг, но може и да е кратък, посочи Йорданов и така не даде яснота за намеренията на ИТН спрямо мандата, който предстои да получат като втора политическа сила.

Ако се стигне до предсрочни избори, те трябва да са честни, категоричен бе той, а по думите му сегашният кодекс е смотан, некъдърен и вреден. Ако няма предсрочни избори, ще се работи за промяна на изборната система към мажоритарна. Затова обаче е нужно време, защото дори и рейонирането, направено от тях през 2016 г., вече не е актуално. 

Трябва да си направите правителство и да си изпълните ангажиментите, които сте поели пред хората, настоя още Тома Биков от ГЕРБ. Според Николина Ангелкова думите на Тошко Йорданов са “голи оправдания“. Лесно е да се пише сценарий, лесно е да се критикува, трудно е да се носи отговорност, подчерта тя.

Трогателно е как ни навивате да направим правителство, каза Тошко Йорданов. А към Ангелкова отправи поканата: “Имаме нужда от сценаристи.”/news.bg/

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *