“Германея” изхвърли възпълничкия Г. Самокишев и 37-годишния Ив. Спахиев

Аутсайдерът в третия ешелон на Югозапада “Германея” изхвърли от отбора възпълничкия Георги Самокишев и 37-годишния ветеран Иван Спахиев. Официалната причина за раздялата е неприсъствието на двамата гоцеделчевци на повечето тренировки през седмицата, което не се е понравило на наставника директор Костадин Джоргов.
На бившите футболисти на “Пирин” /ГД/ се разчиташе да подсилят селекцията на курортистите през лятото, за да се избегне треперенето през миналия сезон за оцеляването в групата. Самокишев обаче така и не се отърва от излишеството килограми, рано издъхваше в хода на мачовете и Спахиев. Кадровият дефицит принуди треньорския щаб да преквалифицира в центъра на защитата благоевградчанина Златко Богоев, който в дебюта си на непривичния пост се справи на ниво при нулевото равенство в Ихтиман през уикенда.
Макар че играха почти цяло второ полувреме с човек повече, сапаревобанчани стигнаха само до подялба на точките, което Джоргов отдаде на неумението на подопечните си да реализират създадените ситуации пред вратата на съперника.
“Изпуснахме шест чисти голови положения. Едно да беше влязло, щяхме да победим. Смятам, че загубихме две точки. До няколко кръга обаче ще напуснем зоната на изпадащите и възходът ни ще тръгне още тази събота срещу новака “Елин Пелин”, заключи оптимистично старшията на “Германея”.
МАРТИН СТОЙЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *