Германия регистрира нови случаи на заразени с коронавируса

Два нови случая на заразени с коронавируса Ковид-19 бяха потвърдени днес от Университетската болница в югозападния германски град Тюбинген, което увеличава до три броя на регистрираните случаи в провинция Баден-Вюртемберг през последните два дни, предаде БТА.

Други два случая са регистрирани в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Става дума за съпрузи. Мъжът, който е 40-годишен, е имал предходен здравен проблем и сега е лекуван в реанимацията в Дюселдорф. Съпругата му е възпитателка в детска градина. Здравният министър на провинцията Карл-Йозеф Лауман каза, че на децата от градината е наредено да стоят по домовете си. Смята се, че двойката е имала активни социални контакти през последните две седмици. Семейството е участвало в местни карнавални тържества, било е в Нидерландия 10 дни, преди да бъде диагностицирано, предаде Ройтерс. Властите в Северен Рейн-Вестфалия се опитват да спрат разпространението на вируса, като проследяват хората, с който двойката е била в контакт.

В Германия досега са регистрирани 19 случая на заразени с коронавируса, от които 14 са свързани с едно огнище на инфекция около доставчик на автомобилни части в района на Мюнхен. Други двама пациенти са дали положителни проби при завръщане от Ухан.

25-годишен мъж вчера е дал положителна проба в югозападната провинция Баден-Вюртемберг, след като се е завърнал от пътуване до Милано. Има информация, че има още двама заразени, свързани със случая на мъжа. Ако това бъде потвърдено, броят на заразените с коронавируса в Германия ще достигне 21 души.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *