Гимназистите от благоевградската Математическа с първо място и приз за най-добър малък отбор в Турнира по реч и дебати на английски

Гимназисти от благоевградската Природо-математическа гимназия показаха, че освен отлични математици, информатици и химици са и майстори в риториката, при това не на родния език. Отборът им, ръководен от учителката им Таня Бикова, се окичи със злато на пролетния Турнир по реч и дебати на английски, организиран от фондация „БЕСТ“. 14 тийнейджъри от VІІІ до ХІ клас представиха школото си в 5-те състезания на турнира: драматически дует, интерпретативно четене на поезия и проза, оригинална ораторска реч и дебати, и съвсем заслужено получиха наградата за най-добър малък отбор в надпреварата, събрала над 300 участници от цяла Западна България.

Председателят на Ученическия парламент Димитър Борумов имаше изключителния шанс да чете интерпретативна поезия пред посланика на САЩ в България Херо Мустафа, дошла да поздрави участниците и си извоюва участие в полуфинала в състезанието, както и в надпреварата за оригинална ораторска реч. Единадесетокласниците Пламен Мичев, Марио Чавеев и Димитър Низамов стъпиха най-високо в класирането по дебати в категорията за ученици от X до XII клас, а осмокласничката Меган Топузова отива на полуфинал за интерпретативно четене на поезия.

Спешна нужда от промяна на състава в отбора по дебати постави на карта крайния изход от състезанието, но отличното влизане на Йоан Христов на мястото на съученик осигури победата на тима, а с това гарантира правото за участие последната фаза – националния турнир през април в София, на който отиват всички полуфиналисти.  

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *