Гимназисти зидаха стени и решаваха логически задачи на празник за Деня на строителя

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” – Благоевград отбеляза празника на строителя с множество инциативи. Организирани от методическото обединение на инженерите в училището, учениците се включиха в състезанието „Уча и успявам”, което се проведе общо в 5 кръга. С много желание и ентусиазъм те решаваха логически задачи и показаха познанията си по изучаваните от тях специалности. Под окуражителните аплодисменти на съучениците и учителите си бъдещите строители и архитекти „иззидаха“ ограда от тухли по предварително зададена им схема.

Паралелно с това протече и надпреварата „Искам, мога и ще стана строител”, като в изложбената зала на училището бяха подредени множество прекрасни макети на сгради и съоръжения, направени от учениците.

Под ръководството на преподавателите по физическо възпитание  гимназистите демонстрираха и спортните си заложби във баскетболни, волейболни и футболни мачове. Именно за да подържат форма и да спортуват по-пълноценно, от няколко дни учениците на ПГСАГ се радват и на нова придобивка – лежанка с тежести, велоергометър и „гладиатор“ – комбиниран уред за различни мускулни групи. Уредите са монтирани точно до спортната площадка и около тях предстои да бъде оформена алея с райграс.

След емоционалните надпревари учениците засадиха храстчета туя, а празникът завърши с награждаване на най-добрите в отделните състезания.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *