HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гимназистка в НХГ припадна след удар с топка в час по физическо

15-годишна ученичка в НХГ „Св. Кирил и Методий“ – Благоевград е ударена силно с футболна топка в главата и е приета в благоевградската болница. Нелепият инцидент станал вчера около 13,00 часа по време на час по физическо възпитание. След силния удар в главата момичето паднало и за кратко загубило съзнание. Сигнал за инцидента е подаден от училищното ръководство на тел. 112. На ученичката е оказана първа помощ от спешен екип и с линейка е транспортирана до болницата.

Пострадало дете е прието в спешно отделение, след лекарския преглед са предприети необходимите действия, изследване на скенер в образна диагностика и консултация с хирург, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Черепно-мозъчна травма не е установена, гимназистката е насочена за прием под лекарско наблюдение предвид получения удар в главата, но решението на родителите е да бъде освободена за домашно лечение, поясни болничният директор.

За коментар потърсихме и директора на НХГ -Благоевград Марин Митов, който поясни, че е извън училището, но е запознат със случая от заместник-директора. „Информиран съм веднага, ударът е станал в учебен час след рикошет на топката в табло, учителят е реагирал адекватно и на момичето е оказана лекарска помощ”, каза училищният директор. Той допълни, че своевременно е информирана и майката. „При лекарските консултации не са установени наранявания. Ученичката е добре, но ще остане в дома си още един ден”, поясни училищният директор.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *