Гимназистка от Разлог с руска песен спечели първо място на фестивал

Десетокласничката Елена Ярецова от ПГ по транспорт – Разлог завоюва първото място на областния етап на VΙ национален фестивал на руската поезия, песен и танц в Благоевград. Тя спечели купата в раздел руска песен и грабна сърцата на публика и жури с песента „С ней“ на Миша Марвин. Първото място й осигури участие на националния кръг на фестивала.

Елена Ярецова е председател на Училищния съвет, част е и от Клуба по математика, включва се активно в почти всички инициативи на гимназията, както и в регионални и областни състезания, олимпиади и други. Споделя, че за в бъдеще ще наблегне на математиката, но не смята да изоставя музиката.

„Музиката е мое хоби и не смятам да се отказвам. Още от малка обичам да се занимавам с пеене, танци и ходя на уроци по музика. Когато дойдох в гимназията и започнах да изучавам руски език, г-жа Росица Чилева ме подтикна към руската музика и ми помогна да разуча текстовете”, каза Елена, която миналата година зае пък второто място в същия раздел.

Още една възпитаничка на гимназията – единадесетокласничката Димитрина Кирова, е взела участие във фестивала и е отличена с похвална грамота. Димитрина също е сред активните ученици в гимназията. Все още не е решила с какво ще се занимава в бъдеще. Влекат я точните науки и чуждите езици, обича да пише поезия.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *