Гимназист химик издаде фентъзи роман, приятелите му от Перник герои в галактиката Лапис

Единадесетокласникът от пернишката гимназия „Мария Кюри“ Благовест Йорданов издаде първата си книга. В училище Благовест изучава специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“, в която основно се преподава химия. Той е отличен ученик и се справя прекрасно с учебните си задължения. Увлечен е по фантастиката и още на 16 години започва да пише. Завършва книгата си година по-късно, а едва сега тя излиза от печат със заглавие „Приключенията на Кейси Рейбъл в галактиката Лапис“ и е в стил приключенско фентъзи. И докато тийнейджърите, негови приятели, вече четат книгата, в която мнозина от тях са и герои, Благовест вече пише втора, продължение на току-що излязлата творба.

„Той обичаше да фантазира от малък, като всяко дете. Когато стана по-голям и вкъщи ни разказваше неговите измислени истории, ние го насърчихме да ги сътвори в книга“, споделя майка му.

На корицата на книгата си младият автор е написал: „Невероятно е да сбъднеш собствените си мечти. Идеята за романа ми се роди от една мечта – да пътувам в космоса и да обиколя галактиките, да опиша органичните системи на планетите една след друга. Вместо напразни фантазии, изговорени и забравени, те се превръщат в чудни истории на белия лист“.

И освен че е увлекателен разказвач на фантастични истории, Благовест е носител на две титли от конкурси за красота – „Мистър Тийн – София“ и „Мистър Тийн – България“ през 2017 г.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА 

Кориците на книгата

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *