Главната счетоводителка на общинската болница В. Тенджова напуска, шефът на аптеката излезе в болнични, след като ревизия разкри липси

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова-Жайгарова съобщи вчера на пресконференция, че болницата е погасила голяма част от натрупаните през годината задължения, които, както „Струма” писа, бяха над 2,5 млн. лв.: „В момента  задълженията на болницата са 1,4 млн. лв., от които 422 000 лв. по кредита от 500 000 лв., който болницата изплаща, и 440 000 лв. по ЕСКО договор за санирането на бившата транспортна болница. От 1 септември брутната заплата на лекарите е 1600 лв., което е крайно недостатъчно, но за момента толкова можем да им осигурим. На медицинските сестри брутната заплата достигна 1203 лв. Санитарките получават по 920 лв. брутна заплата. За 200 000 лв. сме закупили апаратура за лапароскопски операции, легла за детско отделение…”, заяви М. Иванова-Жайгарова  и продължи: „Всичко, постигнато до момента, е ставало много трудно, но с помощта и на лекарите, и на д-р Крум Бонев, който е добър експерт,  изправихме болницата на крака. Дори и аз да напусна болницата, тя няма да фалира”, категорична е прокуристката.

По време на пресконференцията стана ясно, че главната счетоводителка Величка Тенджова напуска общинската болница. Тя присъстваше на пресконференцията, но не пожела да разкрие къде ще е новото й работно място.

Главната сестра, която е назначени преди дни в общинската болница, също е от София. До момента старшата сестра на хирургичното отделение съвместяваше двете длъжности – на старша на отделение и главна сестра на болницата.

На граждански договори към болницата са назначени 30 души -лекари и други специалисти. За първи път в общинската болница е назначен здравен инспектор, който следи за хигиенните условия в болницата.

Прокуристът М. Иванова съобщи още, че като задължения на болницата се водят 51 000 лв. от Росен Тимчев за продадените апарати за хемодиализа и други разходи, които е извършил за сметка на общинската болница.

Изненадващо преди няколко дни в отпуск по болест е излязъл шефът на аптеката към болницата Илия Чорбаджийски.

„На аптеката са правени  няколко ревизии, при които са  установени липси на лекарства. Намерени са и лекарства с изтекъл срок на годност, които не са използвани за лечение на пациентите. Предложено му беше да заплати липсите, но той излезе в болнични. В момента търся аптекар, който да го замести”, разкри истината М. Иванова-Жайгарова.

От началото на годината в общинската болница са започнали работа 6-има лекари специалисти, но се търсят още специалисти,  съобщи прокуристката.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *