Главният мениджър на „Марек“ Л. Найденов номинира по-големия си брат Найден за национален селекционер

Главният мениджър на волейболния „Марек“ Людмил Найденов, който оглавява треньорската комисия на родната федерация, номинира брат си Найден за национален селекционер, а Управителният съвет на БФВ одобри предложението стратегът на шампионския тим на дупничани в периода 2012-2015 г. да поеме младежкия тим на страната ни. Новият предводител на младите трикольори до 20 г. има във визитката си и титла с „Нефтохимик“, купа и суперкупа, както и четвърто място на олимпиадата в Лондон преди 8 г. начело на първия отбор на България. Той наследява освободения Пламен Христов, който класира юношеската ни формация на 7-мо място в света. По-малкият Найденов за втори път лобира за батко си след 2012 г., когато подкрепи кандидатурата му да поеме представителния мъжки тим за игрите в английската столица.

Л. Найденов и подопечната му комисия фаворизираха за наставник на кадетите, които ще бъдат събрани за първи път, старшията на „Марек“ Виктор Карагьозов. Под негово ръководство през 2011 г. юношите ни станаха четвърти в Европа на първенството на Стария континент в Турция. Очаква се решение дали Карагьозов ще продължи да води дупничани. 

Отборът до 18 г. е поверен на Мартин Стоев, който със 17-ките спечели сребърните медали от европейското в София и златото от Балканиадата миналата година.

Силвано Пранди за трети път бе избран за селекционер на мъжете, срещу преназначаването му се обяви единствено Иван Сеферинов. Асистент на италианеца ще е бившият национал и настоящ треньор на шампиона „Нефтохимик“ Николай Желязков, а целта е да го наследи след време. УС отчете, че единствено Теодор Салпаров и Виктор Йосифов са напуснали националния заради възрастта си. Единодушно начело на жените остава Иван Петков, на когото е възложено и прякото наблюдние на всички дамски гарнитури.

СТОЙЧО СТОИЦОВ


„Марек“ може да остане без треньор, ако на В. Карагьозов не бъде разрешено да съвместява функциите на наставник на българските кадети

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *