Главният учител в VIII СУ Ю. Христова е новият старши експерт по български език и литература в РУО – Благоевград

Главният учител в прогимназиален етап на основно образование в благоевградското VIII СУ Юлиана Христова спечели конкурса за старши експерт по български език и литература в Регионалното управление на образованието – Благоевград. Другият кандидат за длъжността бе Красимира Полимирова, която не е известна в образователната гилдия в града. На проведения в МОН писмен и устен изпит Ю. Христова, която е с 22-годишен стаж, има защитена най-високата, първа професионално-квалификационна степен, дългогодишен оценител на писмените работи на седмокласниците от Благоевградска област на изпитите от НВО и хоноруван асистент в ЮЗУ, e показала отлични знания и подготовка и е спечелила конкурса. Вчера тя бе на новото си работно място, а преди това бе на няколкодневна среща с експертите по БЕЛ от управленията в страната.

Междувременно на състоялата се преди няколко дни среща с директорите на училища началникът на РУО Ив. Златанов представи и другите двама нови експерти – по организация на средното образование Людмила Цикловска и по математика Славка Манова. Те не присъстваха в залата, тъй като са част от екипите, ангажирани с обхващането и задържането на децата в училище.

Равносметката показва, че за една година в РУО – Благоевград са постъпили 5-има нови експерти – по начално образование Анета Марянска, по физическо възпитание и спорт Борислав Иванов, спечелили конкурсите за съответните длъжности в края на декември м.г., както и новоназначените Л. Цикловска, С. Манова и Ю. Христова.

Очаква се до края на месец септември да бъде насрочен конкурс и за овакантеното от Светлана Солачка място за старши експерт по природни науки. Припомняме, че тя напусна РУО в началото на този месец и стана заместник-директор по учебната дейност на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“.

САНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *