Гладиаторите изиграха кален номер в жегата на 17-ките на орлетата, минаха ги с клишето „рейсът ни аварира край Ихтиман“

С вгорчено настроение закри успешната кампания елитната формация до 17 г. на орлетата. Момчетата на Илко Христов напразно чакаха последния си съперник в първенството, капо останаха и феновете по трибуните на базата в село Падеш. Калния номер на благоевградските таланти изиграха връстниците им от „Спартак“ /Пд/, откъдето малко преди уреченото начало на двубоя приложиха добре познатия сценарий с клишето „рейсът ни аварира край Ихтиман, чакаме да ни пратят друг да ни извози до Благоевград“, което така и не се случи.

„Подобно поведение не е феърплей. Поне да се бяха обадили предния ден. А не ние да чакаме на жегата, съдиите – и те… Спазихме правилника и след загрявката излязохме на терена, длъжностните лица изброиха постановените от наредбата минути и след като гостите не дойдоха, се прибрахме по живо, по здраво в съблекалнята. Сега от БФС би трябвало да им отнемат 6 т. за следващия шампионат. Нашите 15-ки също можеха да не пътуват за протоколния мач в Добрич и да спестят 2 хиляди лева, но отидоха“, коментира скандалното поведение на гладиаторите наставникът Ил. Христов.

Неговите подопечни гарантираха участието на следовниците си сред най-добрите за догодина още в редовния сезон на зона Запад, а след 10-те мача за излъчване на крайното класиране в обединената група със зона Изток за разпределение на местата от 7-мо до 12-о финишираха осми с с 18 т., колкото събра и „Черно море“, но орлетата имат по-добри показатели в директните двубои с моряците – 1:1 като домакини и 2:2 на гости в морската ни столица.

С 2 г. по-малкият набор на „Пирин“ се сбогува с елита със загуба 1:2 във визитата на „Добруджа“. Двете формации изпадат заедно с „Черноморец“ и „Хасково“, на спасителния бряг стъпиха „Славия“ и „Етър“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *