Топ теми

Гладиатори от Рим се включиха в Спартаковите игри в санданското село Склаве

Село Склаве, община Сандански, се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи. По време на традиционния събор на селото се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха Склаве с местни и гости.

Присъстващите станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчици от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия, представиха невероятно и запомнящо се шоу.

Местни и туристи стават свидетели на пътя на легендарния вожд на въстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кметът на община Сандански Кирил Котев, заместник-кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – народен представител, кметове на кметства.

В кметството на село Склаве – известно като родното място на Спартак, всеки може да разгледа малка експозиция за тракиеца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *