HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГЛАД ЗА РАБОТА! 23-ма благоевградчани атакуваха чиновническа длъжност, борят се за 566 лв. заплата

17 кандидати се състезаваха за 1 място на деловодител в Районен съд – Благоевград. Конкурсът премина на три етапа, като в първия – подаване на документи, бяха допуснати 23-ма души. 6-има не се явиха на второ ниво, което включваше проверка на знанията в областта на граматиката и кореспонденцията, за спазване на стилистиката, пунктуацията и обръщенията при изготвяне на официални документи.

В първата част на практическия изпит всяка коригирана грешка се оценяваше с 1 точка, като максималният брой точки беше 15. Във втората част на теста всеки правилен отговор по граматика също се оценяваше с 1 точка, като максималният брой беше 10 точки.

Кандидатите се оценяваха от петчленна конкурсна комисия, председателствана от съдия Гюлфие Яхова, шеф на Гражданското отделение. Комисията даде и практическа задача – изготвяне на официално писмо и удостоверение, за които максималната оценка бе 10 точки. До третия финален етап – събеседване, се класираха 7 кандидати. Победителят от конкурса предстои да бъде обявен.

Любопитното е, че болшинството от участниците са с висше образование, като някои с по две, въпреки че за длъжността е достатъчна диплома за средно образование, а трудов стаж не се изисква. Началната заплата за съдебен деловодител е 566 лв.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Вакарелският спирач

    Гюлфието ще проверява правилен български език?! Да ви имам критериите!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *