ГЛЕДАЙ ТИ! Новакът „Яворница“ продаде 85 фенски карти, планира пряко предаване на мачовете си в пиринската бундеслига

ФК “Яворница” е най-пресният субект на областната футболна карта и след броени дни стартира участието си в зона “Струма 2” на пиринската бундеслига. Клубът от едноименното подгорско село в община Петрич бе възстановен с волята и желанието на жителите му, а повече около “съживяването” на футбола в селището разказва един от реализаторите на идеята Божидар Яков.

“Не успяхме да възстановим старата регистрация под името “Яков” и затова избрахме “Яворница”. Идеята за възраждането има много привърженици, правим всичко за да пораздвижим живота в селото ни. Копирахме варианта с продажбата на клубни карти, който е доказал ефективността си. Досега 85 наши привърженици са закупили карти с номинал 20 лева, което изпреварва очакванията ни, освен това от дарения, идващи от региона, страната и чужбина, са събрани още между 1500 и 2000 лв. Възнамеряваме да излъчваме мачовете си на живо в нашата Фейсбук страница, следващата ни идея е да направим и тениски за феновете, подобно на ОФК “Беласица”. Събрахме нелоша формация от футболисти, ритали по съседните тимове от Първомай, Коларово, Самуилово и Беласица, очакваме и още неколцина опитни състезатели да подсилят тима. По волята на момчетата засега аз ще водя отбора. За тренировъчен процес е трудно да се говори, но ще имам думата при определянето на състава. Моята основна цел е до 1-2 години да наложим младите момчета, сега имаме 4-5 на по 14 години, те ще са бъдещият гръбнак на отбора. В първия кръг гостуваме на “Струма” /Марикостиново/, надявам се да стане хубав мач”, коментира Б. Яков, който е бивш футболист на “Беласица” и понастоящем преподавател по физическо възпитание и спорт.

Неговите подопечни вече проведоха първата си контрола, в която загубиха с 2:4 като гости в Първомай. Още в 1-та мин. Влади Петров изведе „Яворница“ напред, “Огражден-Първомай 1955” още до почивката стори обрата с голове на Ивайло Златков и Динчо Георгиев /2/. След нея Методи Стоименов-Геелс вкара за 2:3, крайния резултат оформи Илия Пановски в 80-та мин. На старта първомайци играят навън със “Светкавица” /Митиново/, който записа 10 победи от 10 мача в недовършения сезон 2019/20 г.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *