Гледаха видеозаписи от злополучната нощ по делото за опит за убийство срещу Малкия Фараон

С преглед на записи на охранителните камери в дискотеката в санданското село Поленица, станала арена на кървава свада, премина вчерашното съдебно заседание на делото срещу Веселин Бориков-Малкия Фараон, който е обвинен в опит за убийство на санданския кримибос Димитър Съботанов. Гледането на файловете стана в присъствието и на потърпевшия от екшъна, станал през лятото на 2017 г., който бе конвоиран в Окръжен съд – Благоевград от Централния софийски затвор, където изтърпява 11-годишна присъда за причиняване на тежка телесна повреда на свой съгражданин. След като записите бяха изгледани, прокурор Николина Сачкова представи два сигнала, които са подали свидетели по делото за отправени закани към тях от подсъдимия Веселин Бориков. Адвокатът му определи сигналите като провокация срещу истината по делото и заяви, че такъв конфликт не е имало. Въпросните свидетели били разпитани от съда и не са се оплакали, че върху тях е имало натиск. “Защо не казаха пред вас, г-н съдия, че са заплашвани?”, попита адвокат Тома Гунчев и заяви, че представените сигнали са неотносими по делото. “Аз бях там и много се изплаших и поръчах да се подаде сигнал на 112. Вас ви нямаше”, каза адвокат Венета Медарова, която е процесуален представител на Димитър Съботанов, който е конституиран като частен обвинител.
Съдия Красимир Аршинков приложи представените сигнали от прокурор Сачкова към делото. На следващото заседание предстоят да бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите, и при липса на нови доказателства може да се стигне до пледоарии и присъда. Припомняме, че 29-годишният санданчанин Веселин Бориков, по прякор Малкия Фараон, бе подведен под наказателна отговорност за екшъна от лятото на 2017 г. в дискотеката в с. Поленица. Късно вечерта на 26 август той отишъл в заведение “Масса клуб” и около 02:25 ч., докато седял на бара, до него приближил Димитър Съботанов, който го ударил по главата и го напсувал. Двамата се сдърпали, но били разтървани от техни приятели. След този инцидент В. Бориков излязъл от входната врата на заведението и се насочил към изхода, като в дясната си ръка държал сгъваем нож. След него си тръгнал Д. Съботанов, който го блъснал, при което Бориков се обърнал и замахнал с ръка, но провокаторът успял да предотврати удара и се отдалечил. Силно афектиран, Малкия Фараон тръгнал след него към тоалетните и го нападнал с ножа. Нанесъл му пет удара, с които причинил на пострадалия прободно-порезни рани в гръдната и коремна област. Двамата се сборичкали и счупили стъкло, след което били разтървани от портиера на заведението.
Д. Съботанов бил откаран в болницата в Сандански, където му била извършена спешна животоспасяваща операция. Заради разправията с Димитър Съботанов, на 11 април 2018 г. в ареста попаднаха и двамата братя Илко и Веселин Борикови. По-големият брат Илко откри стрелба по джипа на Съботана, след като научил, че Веселин е задържан заради екшъна от 2017 г . Куршумът се заби в задното стъкло на джипа на 38-г. Димитър Съботанов, като след стрелбата Илко Фараона избяга от местопрестъплението на бул. “Свобода”, но няколко часа по-късно се предаде в полицията. Той бе обвинен за закана за убийство и незаконно оръжие. Заради разгорялата се улична вендета и двамата братя бяха оставени зад решетките, впоследствие мерките им бяха променени в парични гаранции.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *