Глобиха с 1125 лв. „Пирин“ за бомбички и обиди по адрес на съдиите

Глоба на обща стойност 1125 лв. отнесе „Пирин“ от дисципа на футболната централа. Причината за санкцията са бомбичките, възпламенени край тъчлинията и по трибуните в хода на трилъра 3:4 с „Берое“ за купата на страната, хвърленият предмет, попаднал в близост до адресата на пейката на заралии, и обидните и нецензурни възгласи към главния съдия Николай Йорданов за дузпата фантом, отсъдена в полза на гостите и спасена впоследствие от швейцарския страж Франческо Руберто, както и за още няколко странни тълкувания на правилата от доайена в гилдията.

С 5 бона наказателната рота одруса мажоритарния собственик на „Левски“ Наско Сираков по сигнал към Съдийската комисия от страна на Комисията по етика и феърплей за обидите в средствата за масова информация към представителите на футболната Темида и техния началник Костадин Стоичков, които в последно време отправи синята легенда. Още 1300 лв. трябва да внесе в касата на БФС тимът от Герена заради поведението на феновете си във визитата на „Партизан“ в Червен бряг.

Обект на съмнение от КЕФ е редовността на друг турнирен двубой – между „Оборище“ и „Ботев“ /Пд/, игран без публика и спечелен от канарчетата с 4:0. Присъдата по случая е отложена за следващо заседание на ДК след изслушване на заподозрените лица.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *