Глобиха с 500 лв. безработен кюстендилец, хванат с дрога в двора на гимназия

Съдия Мая Миленкова от Кюстендилския районен съд наказа с 500 лева глоба безработния Мирослав Христов, хванат с дрога в двора на учебно заведение в града. Необичайното му поведение, озъртане напред-назад и нервни тикове направили впечатление на майки, които били с малки деца на площадката в Езиковата гимназия в кв. “Запад”. При проверка от страна на полицията в страничния джоб на късите панталони на мъжа е намерено станиолово топче марихуана с тегло 0,10 г, с концентрация на активно действащ компонент тетрахидроканабинол 10%.
Обискът продължил и в жилището на Мирослав, там пък униформените се натъкват на хартиено топче с амфетамин, скрито в джоба на мъжко яке в антрето. За наркотичното вещество липсва надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори. При направената експертиза е установено, че амфетаминът е с тегло 0,38 г, на стойност 11,40 лева.
Ченгетата спипали Мирослав и трети път. Проверката този път е до оградата на двора на черквата “Св. Богородица”. Отново в страничен джоб на къси панталонки, с които е облечен, мъжът е държал две станиолови топчета – едното с марихуана с тегло 0,40 г, с концентрация на активно действащ компонент тетрахид, а другото било с нетно тегло 0,062 грама.
След като Мирослав се призна за виновен, съдия Мая Миленкова одобри споразумението и му наложи глоба от 300 лева. Мирослав ще плати и 212.65 лева за разноски по делото за експертизи, както и 123.00 лв. по сметка на Районен съд – Кюстендил. Присъдата подлежи на обжалване или протест в двуседмичен срок.
ГЕРГАНА ИВАНОВА
 
 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *