Глобиха 7500 лв. мобилен оператор в Благоевград, след като таен клиент ги разобличи в подвеждане при сключване на договори

Инспектор от Комисията за регулиране на съобщенията влезе в ролята на таен клиент, за да провери жалба срещу служители на мобилен оператор в Благоевград. На електронната поща на комисията постъпила жалба от Б. Кулин за това, че бил подведен при сключване на договор за промяна на тарифния план. Той не бил предварително запознат с цялостното съдържание на договора, такъв му е предоставен на хартия едва след като го подписал чрез електронна писалка заедно с анексите към него.

След като констатирал различие между заявеното от него и условията на изменения тарифен план, се върнал обратно в офиса на мобилния оператор и поискал анулиране на подписаното, но му било отказано.

За да проверят твърденията на клиента, на място в магазина на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград отишли инспекторите от Комисията за регулиране на съобщенията Владов и Кръстева. Инспектор Владов се представил за клиент и поискал да му се изготви договор с мобилния оператор за ползване на мобилни услуги. Служителка в магазина подготвила договора в електронен вариант и го подала веднага за подпис с електронна писалка. Преди това на тайния клиент не е била предоставена възможност да се запознае с цялостното съдържание на проектодоговора, нито пък бил попитан от въпросната служителка в магазина дали желае това. Тогава, вместо да подпише договора като клиент, Владов и Кръстева се легитимирали пред служителката на магазина като представители и проверяващи лица от Комисията за регулиране на съобщенията. На място е съставен констативен протокол и извършена допълнителна проверка. Впоследствие за нарушение на общите изисквания в договора на мобилния оператор е наложена имуществена санкция от 7500 лв. от председателя на Комисията за регулиране на съобщенията.

Последвала жалба в Районен съд – Благоевград и след разглеждане на представените по случая доказателства наказателното постановление е потвърдено. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА    

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *