Глобяват Барса за начина, по който Меси почете Марадона

Барселона вероятно ще бъде глобена с 3000 евро, съобщава каталунския Sport, след като Лионел Меси отбеляза смъртта на сънародника си и легенда на Аржентина Диего Марадона, показвайки фланелка на неговия роден клуб след гола си във вратата на Осасуна, съобщава Дарик.

След като реализира попадение, от което Марадона би се гордял по време на изразителния успех над памплонци с 4:0 в неделя, Меси свали фланелката си и показа такава на Нюелс Олд Бойс с номера на дон Диего – 10, на гърба. Меси стартира юношеската си кариера именно в Нюелс Олд Бойс, като Марадона игра в края на кариерата си в родната Аржентина.

Емоционалният двубой на „Ноу Камп“, където Марадона също стартира европейската си авантюра през 1982, преди да премине в Наполи, бе първият след смъртта на световния шампион от 1986 на 60-годишна възраст миналата седмица.

Меси получи жълт картон за начина, по който почете своя идол, според правилата на Испанската футболна федерация. Според тях, играч не може да сваля екипа си и да показва всякакви форми на послания, без значения зад какво стоят. Правилото включва и глоба от 3000 евро, която вероятно ще бъде свалена до края на сезона.

Считан от мнозина за най-великия футболист след Марадона, Меси също игра под ръководството на легендата на Наполи на Мондиал 2010 и отдаде почит към него в Инстаграм, когато научи за кончината му. „Много тъжен ден за всички аржентинци и за футбола. Той ни оставя, но не ни напуска, защото Диего е вечен. Остават прекрасните ми спомени с него – исках да изкажа съболезнования към семейството и близките му. Почивай в мир!“, написа той в социалните мрежи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *