Глобяват лондонски полицаи, нарушили забраната да се подстригват

Група от 31 полицаи в Лондон ще бъдат глобени с по 200 британски лири, защото са нарушили стриктните ограничения заради COVID-19 и са се подстригали. Лондонската полиция започна разследване, след като получи сигнал, че множество нейни служители са посетили професионален бръснарски салон в Източен Лондон, предава NOVA.

Според ограничителните мерки, наложени на 5 януари, фризьорските и бръснарски салони бяха затворени, за да се пресече разпространението на заразата.

Разследването заключи, че 31 полицаи, които миналата седмица са се подстригали в салона, трябва да бъдат глобени и че двама от тях, които създали организацията за това, трябва да бъдат разследвани за лошо ръководство.

“Дълбоко разочароващо и смущаващо е, че моите служители не изпълниха очакванията да се придържат към разпоредбите във връзка с COVID-19”, каза началникът на службата детектив Маркъс Бърнет.

“Макар служителите да са дарили за благотворителност при заплащането за услугата, това не ги извинява за тяхното много лошо решение. Очаквам много повече от тях”, добави той.

Миналата седмица британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че хората, които нарушават ограниченията заради пандемията, са застрашени от полицейски наказания и обяви глоба от 800 британски лири за тези, които участват в домашни партита.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *