Глобяват собствениците на нерегистрираните кучета в Гоце Делчев

Общинска администрация – гр. Гоце Делчев уведомява собствениците на кучета за задълженията им като притежатели на домашни любимци. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност собствениците на кучета са задължени:

1. Да представят кучетата, навършили 6-седмична възраст, на регистриран ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика във ветеринарномедицинско заведение, за официална идентификация чрез поставяне на микрочип (инжектируем транспондер) и издаване на идентификационен документ (паспорт).

2. Да ги регистрират в Общинска администрация съгласно Заповед 198/23.02.2021 г. на кмета на общината.

3. Да вземат мерки за предотвратяване на нежелано размножаване на животните.

4. Да вземат мерки животните да не замърсяват обществени места, като почистват мястото след дефекация.

5. Да вземат мерки животните да не създават опасност за хора или други животни.

6. При извеждането на кучетата да носят у себе си ветеринарномедицинския паспорт и да го представят за проверка на общинските и ветеринарномедицинските органи.

7. Да заплатят такса за притежаване на куче.

Напомняме на собствениците на кучета да спазват разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност, пишат от общинската администрация.

Община Гоце Делчев започва да извършва проверки на собствениците на кучета относно спазване на горепосочените законови разпоредби. На нарушителите ще бъдат наложени административни наказания съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *