Гл. комисар Хр. Терзийски с последна информация за обира в Роженския манастир

До момента петима са задържани при опита за обир в Роженския манастир, издирват се още две лица, съобщи на брифинг пред манастира директорът на ГД “Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. Те са задържани по Закона за МВР с полицейски заповеди за задържане и са заподозрени за извършеното деяние.
Главен комисар Терзийски каза, че сигналът е получен в 20.47 часа снощи. Свещеник от Роженския манастир е съобщил на игумена, че е бил нападнат от група лица, които са използвали насилствени действия, за да го приведат в безпомощно състояние. Незабавно този сигнал е предаден на колега от РУ-Сандански и е сформиран екип, който посещава района на Роженския манастир, за да се установят факти и обстоятелства относно извършеното деяние.
Полицаите са провели оперативно-издирвателни мероприятия и са докладвали за резултатите на наблюдаващ районен прокурор в Сандански. Провеждат се разпити със задържаните. Утре всички събрани материали отново ще бъдат докладвани, за да се прецени вина, свидетелство и роля в досъдебния процес.
Има откраднати вещи както от свещеника, така и от манастира, но заради продължаващото разследването не мога да конкретизирам. Имало е подготовка от нападателите преди деянието им, допълни главен комисар Христо Терзийски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *