Година и половина затвор за кражба на телефон постанови санданският съд за рецидивист

Щерьо Маринов, специализирал се в кражби на автомобили, влиза в затвора за година и половина. Това постанови съдия Рая Манолева в Районен съд – Сандански. С нейно решение роденият в София Щ. Маринов е признат за виновен за това, че на 14 май тази година е извършил кражба на мобилен телефон, марка „Самсунг Галакси”, собственост на санданчанина Стефан Николов. Според събраните доказателства мобилният телефон е бил оставен в лек автомобил БМВ. Кражбата е извършена с използване на специална отвертка.

За налагане на осъдителната присъда, която да изтърпи в затвор или затворническо общежитие, е натежал фактът, че Щ. Маринов е осъждан и последната си кражба е извършил в условия на опасен рецидив. Съучастникът му в кражбата Илия Николов е наказан с една година лишаване от свобода с тригодишен срок на изтърпяване.

Постановената присъда не подлежи на обжалване и протестиране, а влиза в сила в деня на произнасянето й, след като съдия Р. Манолева одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемите.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *