Голаджията на „Пирин“ се отказа от премията за „Спортист на годината“

Голаджията на „Пирин“ и водещ стрелец във Втора лига през кампанията дотук Преслав Йорданов се отказва от премията, която му се полага за 8-то място в класацията „Спортист на годината“ в Благоевград. Причината не е заради позицията, която му отредиха гласуващите в анкетата, а благородна кауза. Нападателят е решил да дари наградната сума в подкрепа на инициативата под мотото „Крила за Микаела“, набираща средства за 13-годишната Микаела Миткова, която страда от детска церебрална парализа. Жеста на футболиста огласи шефът на орлетата Таско Тасков.

„Преслав се прибра в Бургас за коледните празници и затова аз от негово име се обръщам към организаторите на анкетата да преведат парите в дарителската сметка. Нашите играчи винаги са се отзовавали в подобни случаи, когато някой се нуждае от помощ, и вярвам, че така ще е и занапред. Надявам се догодина с головете си и със златните медали за първенец в групата Йорданов да е много по-напред в подреждането“, заяви клубният началник.

Заради пандемията от коронавирус официална церемония по връчване наградите на отличниците на спорта в областния център на Пиринско през 2020 г. не се състоя, затова призовете за отбор на годината и за спортист номер 8 бяха доставени на „Дъбравска“ 1 и връчени на място на Таско Тасков и капитана Николай Бодуров с пожелание в края на първенството „Пирин“ да триумфира като шампион в групата и да се завърне в елита на родния футбол.

Т. Тасков и Н. Бодуров с приза „Отбор на годината“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *