HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Голмайсторът на орлетата Н. Петрунов върти бизнес с месо в Гърция, първият му магазин не смогва на клиенти, свинското по-евтино от България

Авторът на едни от най-атрактивните и майсторски голове в историята на орлетата Николай Петрунов върти бизнес с месо в Гърция. Легендарната деветка на ФК „Пирин“ от 80-те години на миналия век е наел къща в Тузла, за да следи изкъсо как вървят продажбите. Негов партньор е местен бизнесмен, който притежава в Серес и района 5 месопродавници и с когото се познават от почти три десетилетия. Броени месеци след откриването на първия им съвместен магазин в Тузла едва насмогват на многобройната клиентела и в скоро време предвиждат да отворят още един в Нигрита.

Гръцките футболни привърженици още помнят изявите на благоевградчанина с екипа на „Пансерайкос“ и се тълпят в търговския му обект хем да напазаруват, хем да си похортуват с него за любимата игра и доброто старо време. Съпругата му Весела, също бивша спортистка, в момента е в Англия да помага в отглеждането на внучето, с което ги ощастливи дъщерята Десислава. Петрунов-старши при всяка възможност хваща самолета за Албиона, за да се порадва на малчугана и да бъде с любимите си  хора, макар и за ден-два.

„Влязох в този бизнес преди по-малко от година и засега нещата вървят добре. Опитваме се с моя партньор да наложим на гръцкия пазар българското месо. Хората в Гърция харесват и купуват приоритетно телешкото като най-здравословно. Цените на свинското са малко по-ниски, отколкото у нас. Търсени са и нашите колбаси”, разказа Н. Петрунов, който се прибра в родния град за празниците.

Преди време той стопанисваше кафетерия „Адмирал“ на площад „Македония“ в Благоевград, а от 2012 до 2015 г. беше управител на ОФК „Пирин“. В неговия шефски мандат най-популярният клуб в Югозапада сложи край на заточението в аматьорския футбол и се завърна в групата на майсторите, където е и до днес.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *